Duurdere benzine op komst (okt. 2014)


Alles wijst erop, dat op korte termijn de benzineprijs wordt verhoogd. Een liter zou dan rp 9.500 of rp 10.000 gaan kosten (nu rp 6500). Heel veel overheidsgeld gaat nu op aan het subsidieren van de benzine. Door een verhoging van de benzineprijs komt geld vrij voor allerlei projecten in het land. President Jokowi had tijdens de verkiezingscampagne voor het presidentschap al gezegd niet afkerig te zijn van een prijsverhoging.

Gevolg van deze prijsverhoging zal zijn, dat het levensonderhoud duurder gaat worden. Toen een paar jaar geleden de prijs van rp 4500 naar rp 6500 ging, waren er in het hele land protesten en demonstraties.
Tot nog toe is het rustig. Bij mij in de desa is het geen gespreksonderwerp. Men neemt het voor lief. Hoewel men beseft, dat alles duurder gaat worden.

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat, Landelijk en politiek | Tags: , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: