Marcheren (20 aug. 2014)


Wandeltocht

In de week na Onafhankelijkheidsdag worden er jaarlijks in het  hele land allerlei activiteiten georganiseerd, onder meer “wandel” door scholieren, ambtenaren en anderen. Zo ook in mijn desa. Dit is een traditie en trekt veel bekijks. Er is een route van een paar kilometer uitgezet.
Opmerkelijk is, dat de meisjes en dames veel gedisciplineerder marcheren dan de jongens. Ik hoorde van de buren, dat dit altijd zo is geweest. De jongens wandelen, de dames marcheren. Aan het einde van de tocht zijn er prijzen voor de beste groepen marcheerders. Als kennelijk de dames meer aanleg hebben voor discipline, is dat een sterk pleidooi om veel meer vrouwen ook in de bovenlaag van het landsbestuur aan te stellen.

Wandeltocht

3

4


 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat | Tags: , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: