Het weer tijdens Lebaran (28 july 2014)


De afgelopen weken is het koude seizoen aan de gang. Overdag niet meer dan 31 C, in de namiddag bewolking en soms een klein buitje en in de nacht weer helder.
De temperatuur ’s avonds is laag, 22 – 23 C, erg koud voor de indonesiers en het is dan ook erg rustig op straat ’s avonds.
Morgen, Maandag is het Lebaran, het Suikerfeest.
In feite begint Lebaran al zondagavond. De nieuwe dag begint hier met de avond: Malam Senin is de avond voor maandag.
Malam minggu is zaterdagavond (de avond voor zondag).
Vandaag, zondag, na het avondgebed rond 18.00 uur, begint dus het Suikerfeest; het is dan malam Senin. Deze avond wordt hier “Takbir” genoemd. Grote groepen, vooral jongeren, trekken door de straten, met vuurwerk en vuur spuwend. Doorgaaans gevolgd door een vrachtwagen(tje) met een heel grote versterker erop, dat zorgt voor de nodige (meestal religieuze) muziek.
Mijn weersvoorspelling: Het zal tot de namiddag zonnig en helder zijn, daarna bewolking, laat in de avond weer helder en frisse temperaturen in de avond. Geen reden voor een of andere weercode; weercodes zijn onbekend in Indonesie. Er wordt hooguit op de TV gewaarschuwd voor eventuele storm of anderszins heftig weer.


 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat, Het weer, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en natuurgeweld | Tags: , , , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: