22 dec. 2018: Uitbarsting vulkaan Anak Krakatua

1299

Op zaterdag 22 december was er een uitbarsting van de vulkaan Anak Krakatau, gevolgd door een tsunami in de Straat van Soenda (zee tussen Indonesische eilanden Java en Sumatra). Het gaat onder meer om de regio tussen Pandeglang op west Java en Lampung op Sumatra.
De tsunami werd veroorzaakt door een abnormale vloedgolf als gevolg van volle maan en een onderwaterverschuiving na de uitbarsting van de Anak Krakatau-vulkaan.

De tsunami bereikte een hoogte van 3 meter, volgens Rachmat Triyono, het hoofd van de tsunami en de aardbevingsdivisie van het Meteorology, Climatology and Geophysics Agency (BMKG).Zondagmiddag was het dodental 168, 750 gewonden en 35 vermisten. Veel van de slachtoffers waren toeristen.
Pandeglang-regentschap in Banten, een populaire toeristenbestemming, was het zwaarst getroffen gebied. Andere regeringen getroffen door de tsunami zijn Serang in Banten en South Lampung in Lampung. In het laatste zijn de vier zwaarst getroffen subdistricten Kalianda, Rajabasa, Sidomulyo en Katibung.

1288,

1288


 

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: