Tweede huis in de desa (28 july 2018)


Ik woon nu al vele jaren in de desa, tot zeer groot genoegen. Meermalen heb ik geschreven over “privacy”; privacy kent men hier niet; je een paar uur terugtrekken of een weekeinde alleen zijn komt hier niet voor. Men leeft met elkaar.
Hoewel ik goed geintegreerd ben in de desa, heb ik toch regelmatig behoefte, om even alleen te zijn. En dat temeer, omdat ik nu 3 websites heb, waar ik per dag enkele uren aan besteed. Bij mij thuis was dat lastig, veel aanloop van mensen en de gezelligheid.
Gelukkig kon ik enige tijd geleden op 2 km van mijn huis een mooi gemeubileerd huisje huren, bekend nu als mijn “kantor”, waar ik mij meestal in de ochtenduren terug trek om ongestoord aan mijn websites te kunnen werken. Een voor mij ideale oplossing. Voor het geld hoefde ik het niet te laten, de huurprijs is 20 euro per maand. Behalve elektriciteitskosten (2 euro per maand) zijn er geen bijkomende kosten.
Eventuele gasten kunnen ook terecht in dit tweede huisje om te overnachten.
Behalve de grote woonruimte (mijn werkplek) zijn er nog 2 slaapkamers. Helaas is er geen AC, maar met ventilatoren is het ook uit te houden.

Dat ik nu in de ochtenduren alleen in mijn tweede huis ben, stuitte aanvankelijk op groot onbegrip van mijn buurtgenoten: “waarom alleen”, “wil je niet meer bij ons in de buurt wonen”, “ga je daar ook slapen ?”, “wie zorgt daar voor jou ?”. Men vreesde, dat ik de buurtgenoten niet meer aaardig vond.
Inmiddels is iedereen eraan gewend, dat ik ’s ochtends op mijn “kantor” ben om aan de websites te werken. Men weet nu ook, dat ik rond het middaguur weer thuis kom en verder gewoon, zoals altijd, met de buurtgenoten omga. Men heeft er nu alle begrip voor, maar dat heeft wel enkele weken geduurd.
Ik denk, dat nederlanders mijn behoefte om alleen rustig te werken, direct zouden begrijpen. Zo niet dus in de desa.

Andere websites van de auteur:
Sultans en Raja’s in Indonesie
Nieuws Indonesie – actuele berichten.

————————————-

Mijn werkplek

—————————————–

Mijn keuken

—————————————–

De zithoek

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: