Ramadan 2018: Mudik begonnen (7 juni 2018) – video


Inmiddels is “mudik” oftewel “pulang kampung” (naar familie in de kampong) begonnen.  Volgende week vrijdag is het Lebaran (Suikerfeest). Op Java zijn de komende dagen miljoenen mensen onderweg; nergens ter wereld vindt een dergelijke volksverhuizing plaats. De politie heeft langs alle grote wegen politieposten opgezet, waar tevens een tijdelijke moskee is en een EHBO-post. Alles is volgeboekt: treinen, vliegtuigen en bussen. De stad Jakarta alleen al heeft 3000 bussen ingezet, waarmee men gratis kan reizen. De bussen zijn allemaal gecontroleerd. Vele grote bedrijven hebben ook ontelbaar vele bussen ingezet. Java is vanaf morgen een gekken-huis. Honderduizenden gaan op de motor, bepakt en beladen. Ik zal regelmatig filmpjes op het blog zetten, dan is de omvang van het mudik duidelijk te zien.

Categorieën: Islam / Religie, Landelijk en politiek | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

<span>%d</span> bloggers liken dit: