Het weer (20 september 2017)


In mijn laatste bericht over het weer (van 6 sept. 2017) schreef ik, dat het weer aan het veranderen was. Meer donkere wolken en een mogelijkheid op buien.
Het is iets anders gelopen. In de middag is het nu buitengewoon heet, in de schaduw 33-34 C. Maar de avonden zijn nog steeds koel, 24 C. Pas als de avonden warmer worden, wordt de kans op regen groter, zo vertelden mij de boeren.
Er is weinig bewolking en het is overal erg droog, met als gevolg dat het overal buiten, maar ook in huis erg stoffig is. Maar de sawah’s hebben nog niet veel te lijden van de droogte.
De hitte in de middag betekent, dat ik van rond 12 uur tot rond 3 uur in de middag op mijn kamer ben, met AC. Na 4 uur in de middag wordt het duidelijk koeler.
Toch merk ik, dat ik iets minder moeite heb met de hitte, dan toen ik in de desa kwam wonen.
In Ubud op Bali, waar ik een paar jaar heb gewoond, was het minder heet. Daar had ik ook geen AC. Maar Ubud ligt hoger, terwijl mijn desa in een laagvlakte ligt.
Over ongeveer 3 weken is het oogsttijd voor de kedelai, waarna weer rijst geplant kan worden. We gaan er van uit, dat er over 3 weken wel regen zal vallen, nodig voor het planten van de rijstplantjes.

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat, Het weer, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, ander natuurgeweld | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

<span>%d</span> bloggers liken dit: