Dieren bij huis – video (27 augustus 2017)


Op mijn erf lopen kippen, een paar eenden en erg veel katten. Honden zijn er niet. Ik heb niet, zoals anderen wel, een koe of een paar geiten achter mijn huis. Slangen komen erg weinig voor. Omdat er achter mijn huis veel hoge bamboe groeit, kunnen slangen zich daar verstoppen, waaronder de zeer gevaarlijke “Ular Hijau”, wiens beet dodelijk kan zijn.
Kakkerlakken komen bijna niet voor, anders dan op Bali, in mijn huis daar indertijd. Uiteraard zijn er overal in huis wel de “cikcaks”, een soort hagedis, die zich over de muren en het plafond beweegt. De cikcaks eten vooral muggen.
Op mijn erf loopt ook een ganzen-familie rond, vader, moeder en een kind. Ze  zijn steeds bij elkaar en vader houdt toezicht. Aanvankelijk hadden de ouders 4 kinderen, maar 3 zijn er verdwenen; weggelopen of gestolen ?
Hieronder een kort filmpje van die ganzen-familie. Ze zijn op weg naar hun huis, achter mijn keuken.

Fout
Deze video bestaat niet
Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: