Spoorwegpolitie (july 2016)


Ik las, dat het het afgelopen weekeinde weer raak was in de nederlandse treinen. Verschillende conducteurs zijn weer mishandeld.
Vroeger was de conducteur degene, die in de trein de vervoersbewijzen kwam controleren, en vragen van reizigers beantwoordde.
Tegenwoordig moet de man aan zelfverdediging kunnen doen; hij moet kunnen omgaan met agressie. Hij moet de verschillende culturen kennen, want in elke cultuur gaat men anders om met agressie. Wat te denken van getraumatiseerde jongeren; als die geen kaartje hebben, zal er een goed (psychologisch) gesprek moeten plaats vinden. Hij moet allerlei syndromen kennen, die van invloed zijn op het gedrag van reizigers, zodat hij op een juiste wijze kan reageren, zonder de kans te lopen op vervolging. Verder zal hij de nodige psychologische en psychiatrische kennis moeten hebben, om reizigers goed te bejegenen. Je zult een reiziger maar eens een trauma bezorgen !
Te zot voor woorden.

Niets van dit alles in Indonesie. Daar wordt de conducteur vergezeld door 2 man van de Spoorwegpolitie. Deze zijn bewapend. Bij heel grote drukte gaat ook bewapende politie mee in de trein.
De conducteur in Indonesie controleert de vervoersbewijzen en beantwoordt vragen van reizigers.
Degene, die moeilijk doet naar de conducteur, wordt aangehouden door de Politie.
De conducteur kan veilig zijn werk doen en hoeft zich niet te bekommeren om gedoe in de trein; daar is de politie voor. De conducteur hoeft ook geen idiote applicatie-cursussen te volgen, gericht op de begeleiding van reizigers. Prima geregeld, vind ik. Ik heb zeer toen met de nederlandse conducteurs.

1 Gewone Politie

Spoorwegpolitie en conducteur

Categorieƫn: Reizen en transport | Tags: , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: