Weer berichten ! (13 mei 2016)


De afgelopen maand heb ik veel tijd besteed aan het verbeteren en bijwerken van mijn Sultansblog. Er zijn weer nieuwe koninkrijken beschreven, en de bronvermelding bij de meeste koninkrijken is uitgebreid.
Veel tijd is ook besteed aan “links” naar het foto-album op Flickr, dat verbonden is met het blog. Bij alle foto’s op Flickr staan nu links naar het betreffende koninkrijk op het Sultansblog, en omgekeerd.
Het aantal bezoekers is hierdoor duidelijk toegenomen, nu rond de 400 bezoekers per dag; 80% zijn bezoekers uit Indonesie. Uit bijna alle landen ter wereld zijn er nu bezoekers geweest, alleen Afrika loopt achter. Opmerkelijk is, dat na Indonesie de USA een zeer goede tweede is.

Adres van het Sultansblog: Sultans in Indonesie

Het regenseizoen loopt op zijn einde. De laatste 2 weken regent het veel minder, en voornamelijk in de avonden en in de nacht. In de afgelopen maand is de rijst weer geoogst (“panan”) en de nieuwe rijst is ook weer geplant. Kilometers lang sawah’s met prachtige groene rijstplantjes. Veel kleine percelen ertussen met jerukken, meloenen, boontjes, en meer. Het ziet er allemaal weer schitterend uit.
Over 3 maanden weer de rijst-oogst, waarna kedelai geplant zal worden; het is immers dan het droge seizoen, rijst kan dan niet geplant worden.
Overdag is het nu bijna altijd droog, temperaturen rond het middaguur 34-35 C, wel een kleffe warmte. De nachten koelt het af naar 25-26 C.

Op 6 juni begint de Ramadan in Indonesie. Ik zal U op de hoogte houden van deze vastenmaand die eindigt met Lebaran, het Suikerfeest.

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat, Landelijk en politiek | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: