Zwembad in de desa


In mijn desa is een zwembad, op ongeveer 2 km van mijn huis, langs de weg naar  Gambirono. Het is niet van de gemeente, maar van een particulier, die met dit zwembad geld hoopt te verdienen.
Ik heb er laatst een kijkje genomen, ’s ochtends vroeg, toen het nog rustig was. Schoon water, het hele terrein schoon en opgeruimd.
De entree voor het zwembad is rp 5000, en voor het parkeren van de fiets of brommer buiten het zwembad moet rp 2000 betaald worden. Het parkeerterrein wordt bewaakt.
In het weekeinde is het er buitengewoon druk, alleen maar jongeren. Je vraagt je af, of er van zwemmen nog wel wat terecht kan komen.
Opmerkelijk is, dat niemand zwemkleding heeft. Men zwemt in de kleren, die men aan heeft. Na afloop gaat men naar huis in de natte kleren, die thuis verwisseld worden. Sommigen nemen droge kleren mee. Dit zie je veel in Z-O Azie. Zwemkleding kost geld, en waarom is het nodig daar geld aan uit te geven ? Daarbij is het zwemband geen plek, om je al dan niet mooie lichaam te tonen. In Z-O Azie (in elk geval Indonesie) heerst geen bloot-cultuur. Men maakt plezier.
Op het terrein uiteraard een warung, en buiten het terrrein diverse verkopers, bakso, ijs, snoep en meer.

zwembad 1

zwembad 2

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat | Tags: , , , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: