Bericht uit Nederland – 6 (28 juni 2015)


Hoewel ik nog steeds in Nederland ben, blijf ik het nieuws in Indonesie volgen.
2 Berichten in de “Jakarta Post” van de afgelopen week, troffen mij.

1) Allereerst het bericht, dat Indonesie is opgeschoven op de lijst van “Global Peace Index (GPI)” van plaats 58 naar plaats 46; de lijst bevat 162 landen. De Global Peace Index gaat uit van het “Institute for Economics and Peace (IEP)”. Het rapport stelt, dat “the country’s peace improvement is attributable to, among other things, the “reduced impact of terrorism”. The report surveyed 162 countries and measured each nation’s peacefulness with 23 indicators. Included on this list was the level of safety and security in a society, the number of international and domestic conflicts and the degree of militarization.”
Zie voor het artikel: Jakarta Post

2) Het tweede bericht betreft het bericht, dat Indonesie is geschrapt van de lijst van landen, die verdacht zijn wat betreft malafide financiele transacties, onder meer voor terroristische organisaties.

“The Financial Action Task Force of Money Laundering (FAFT) announced on Thursday in Brisbane, Australia, that Indonesia had complied with FAFT’s requirements on financial securities, thus removing the country from its black list.”
Zie voor het artikel: Jakarta Post.
.

Over ongeveer 2 weken zal ik weer verder gaan met “Berichten uit de desa”, en verslag doen van de voorbereidingen voor Lebaran (Suikerfeest) op 17 july en de feestelijkheden daarna.

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: