Nieuwe ontdekkingen bij Gunung Padang (25 sept. 2014)


Op Java zijn honderden tempels uit de Hinduistisch-Buddhistische tijd  en nog veel oudere megalitische bouwwerken, of restanten ervan, te vinden. Vele zijn gerestaureerd (zoals de Borobudur en de Prambanan), aan andere wordt gewerkt of moet nog gewerkt worden.
Zie voor foto’s: Flickr

Op West Java, Kabupaten Cianjur, ligt de berg Gunung Padang. Hier zijn begin vorige eeuw resten gevonden van een megalitische beschaving. Het terrrein bestaat uit vele honderden grote stenen, de meesten omgevallen (zie foto hieronder). Wat deze plek geweest is, is nog niet geheel duidelijk.

Recentelijk hebben onderzoekers nieuwe ontdekkingen aldaar gedaan. Zie: Jakarta Post: link

De berg ligt op 45 kilometer afstand van Cianjur. Met de koolstofmethode stelden de onderzoekers de oudheid vast van de structuur, die door mensen zou zijn gebouwd. Het zou gaan om een tempelpiramide die tussen de 4700 en 10.900 jaar voor Christus werd opgericht, eerder dan de piramide van Gizeh in Egypte en dan Stonehenge in Engeland. Het bouwsel zou bestaan uit vijf terraslagen met een totale hoogte van circa honderd meter en een oppervlakte van vijftien hectare. Volgens Ali Akbar, archeoloog van de gerenommeerde staatsuniversiteit Universitas Indonesia, is de piramide tienmaal groter dan de tempel Borobodur.
Het bouwwerk zou voor het eerst in 1914 ontdekt zijn door de Nederlandse archeoloog N.J. Krom. Decennialang werd de vondst vergeten, totdat drie boeren uit het dorpje Karyamukti in 1979 een nieuwe lap grond op de rug van de berg wilden ontginnen.
De dorpsbewoners van Karyamukti geloven zelf dat de piramide is verbonden aan Prabu Siliwangi, een vorst uit het West-Javaanse Pajajaran. In 1482 bekeerde deze oorspronkelijke hindoe-vorst zich tot de islam, waarna hij en zijn volgelingen onder andere bij de Gunung Padang neerstreken.

Gunung Padang

Gunung Padangg

Een schets, zoals Gunung Padang eruit zou hebben kunnen zien.

Categorieën: Landelijk en politiek | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: