Nederland – Mexico ! (29 juni 2014)


Het is nu 22.45 uur in de avond in de desa. Over een kwartier begint de wedstrijd Nederland – Mexico.
Ik zit in mijn kamer, het is koud buiten, 23 C. De eerste dag van de Ramadan zit erop. Door de luidsprekers is het gereciteeer van de Koran te horen. Er zijn bijna geen mensen op straat, mede door de koude.
Ik kijk naar AT5, de Amsterdamse zender, uiteraard geheel oranje, hier goed te ontvangen via internet. Ook bij mijn zoon David en zijn vrienden is de komende wedstrijd gespreksonderwerp. Omdat iedereen hier uiteraard weet, dat ik nederlander ben, heeft de wedstrijd een bepaalde meerwaarde voor hen. Zij gaan ook kijken, vreemd eigenlijk, in deze desa, waar nooit een buitenlander komt, waar maar een beperkt aantal internetaansluitingen is, wordt gekeken naar een rechtstreekse uitzending, waar Nederland een hoofdrol vervult. Zij zijn er ook van overtuigd, dat Nederland gaat winnen.
Een feestje, als Nederland wint, zit er niet in, Javanen zijn geen feestvierders zoals wij dat gewend zijn. Daarbij staan de meesten straks om 03.30 uur weer op om te eten, voordat de vasten weer begint.

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat | Tags: | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: